C# Object Kullanımı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir



Bütün sınıfların esas aldığı .Kupkuru çatısının en tepesinde kâin sınıfıdır. Bu teşhismdan yola çıkarsak belkide Object derslikının esasen hernesne bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Object klası, rastgele bir nesnenin çizgi özelliklerini ve davranışlarını tarif etmek midein kullanılır. Bu sayede, herhangi bir sınıf oluşturulduğunda, Object sınıfının derunindeki kök özelliklere ve davranışlara kendiliğinden olarak ulaşım katkısızlanır.

Her yeni derslikı farklı bir eşme dosyada peyda etmek oflaz bir uygulamadır. Visual Studio'da projeye sağ tıklayabilir ve dershane

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu üslup property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin sağlamladığı avantajlardan birisi. Dunda iki farklı yararlanmaı gösterelim.

UseVisualStyleBackColor: Button'un dip tasar rengini sistemin varsayılan renklerine gereğince ayarlamayı belirler.

Bana hamil sürdürmek isterseniz, komünikasyon sayfamda verdiğim içtimai medya hesaplarımı kovuşturulma edebilirsiniz.

Object yararlanmaında, muta alışverişi sırasında injection tecavüzlarına karşı önlemler düzenınmalıdır. Özellikle, kullanıcı girdilerinin yakın bir şekilde denetlenmemesi yahut teamüllenmemesi yerinde bu tür tecavüzlar gerçekleşebilir.

Caret=Sönen çizgi, blok veya ekleme noktasını bir penceresinin istemci vadiına konumu hizmetaretler bit kopya olan şapka kârareti.

Mafevkdaki örnekte “var” bileğmedarımaişetkeni field’i söz gelişi fiyat. O yüzden C#’ta Prop ile Property kavramlarını karıştırmamak geçişsiz. Property emeklemlerini bir field üzeriden yaparken, Prop’te bir field tanılamamlamaya ister yoktur.

3) RWTagValue fonksiyonu ile tag bileğerlerine erişim. VB kullanıyor olsaydık suhuletle erişebilirdik.

ile aldığınız muta string tipte elde edilmektedir ve 2. satırda objeye atarken dikkat ederseniz eğer o string veriyi aracısız olarak boxing yapmaktasın.

WordWrap:İlgili Texbox'daki tasarların arızasız devam edilmesini yada bi zir satıra geçmesini ayarlar.

TextAlign                  :Texbox'daki edebiyatın sağ'dan yahut sol'dan kırlmasını ayarlar.

C Sharp Yetişek Seti eğitimi sayfasına yaraşmak yürekin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu irtibatdan ulaşabilirsiniz… Bu öğüt C# Object Kullanımı karınin hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *